Sposób przygotowania:
Łosoś w gryczanej panierce i wędzonej soli
Filet pokroić na paski. Oprószyć solą i odstawić na 10 minut. Otręby wymieszać z solą i obtoczyć w przygotowanej panierce każdy kawałek ryby.
Na patelni rozgrzać masło. Kłaść rybę na rozgrzany tłuszcz i smażyć ją po kilka minut z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć łososia z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym lub na kratce.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Na patelni rozgrzać masło. Kłaść rybę na rozgrzany tłuszcz i smażyć ją po kilka minut z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć łososia z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym lub na kratce.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
SylaUla
zewa
:)
mocsłodkości