zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2417]

Łosoś w gryczanej panierce i wędzonej soli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo ciekawe połączenie smakowe jakim jest sól morska wędzona, otręby gryczane i łosoś. Idealna propozycja na obiad.

Łosoś w gryczanej panierce i wędzonej soli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w gryczanej panierce i wędzonej soli

 

 

  • panierka :
  • 1 szk otrąb gryczanych
  • 1 łyżeczka soli morskiej wędzonej

 

  • 250 g masła klarowanego do smażenia

Sposób przygotowania:

Łosoś w gryczanej panierce i wędzonej soli
Filet pokroić na paski. Oprószyć solą i odstawić na 10 minut. Otręby wymieszać z solą i obtoczyć w przygotowanej panierce każdy kawałek ryby.

Na patelni rozgrzać masło. Kłaść rybę na rozgrzany tłuszcz i smażyć ją po kilka minut z obu stron.

Po usmażeniu odsączyć łososia z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym lub na kratce.

Podawać z ulubionymi dodatkami.
Łosoś w gryczanej panierce i wędzonej soli
Filet pokroić na paski. Oprószyć solą i odstawić na 10 minut.
Łosoś w gryczanej panierce i wędzonej soli
Otręby dokładnie wymieszać z solą wędzoną.
Łosoś w gryczanej panierce i wędzonej soli
obtoczyć w przygotowanej panierce każdy kawałek ryby.
Łosoś w gryczanej panierce i wędzonej soli
Kłaść rybę na rozgrzany tłuszcz i smażyć ją po kilka minut z obu stron.

Tagi:

dania sól