BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Rolady z polędwicy wołowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj serwuje rolady z polędwicy wołowej które zrobiłam na obiad dla mojej rodzinki. Rolady bardzo miękkie i kruche, posmakowały dzieciom i wnukom.

Rolady z polędwicy wołowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolady z polędwicy wołowej

 

  • Polędwica wołowa 1 kg,
  • ogórki kiszone 3 szt,
  • cebula 2 szt,
  • kiełbasa 300 g,
  • boczek wędzony 200 g,
  • sól i pieprz ,
  • musztarda,
  • masło klarowne do smażenia,

Sposób przygotowania:

Rolady z polędwicy wołowej
Polędwice wołową pokroić w plastry, opłukać, osuszyć a następnie rozbić tłuczkiem na cieńsze płaty uważając aby nie porobić dziur.

Każdy płat oprószyć solą, pieprzem mielonym i posmarować musztardą.

Na każdym płacie ułożyć pokrojone w paski ogórki kiszone, cebule, kiełbasę oraz paseczki boczku wędzonego. 

Płaty zwinąć ciasno w rolady , obwiązać nitką kuchenną.

Gotowe rolady włożyć na rozgrzany tłuszcz i piec na małym ogniu do miękkości rolad, podlewając od czasu do czasu gorącą wodą aby sie nie przypaliły. 
Rolady z polędwicy wołowej
Polędwice wołową pokroić na plastry a następnie rozbićtłuczkiem
Rolady z polędwicy wołowej
Rozbite płaty oprószyć solą i pieprzem a następnie posmarować musztardą
Rolady z polędwicy wołowej
Na posmarowane płaty nałożyć wcześniej pokrojone paski kiełbasy, ogórka kiszonego, cebuli oraz boczku wedzonego
Rolady z polędwicy wołowej
Płaty zwinąc w rolady obwiązać nitką kuchenną i piec na rozgrzanym tłuszczu

Tagi:

danie mięso