Sposób przygotowania:
Rolady z polędwicy wołowej
Polędwice wołową pokroić w plastry, opłukać, osuszyć a następnie rozbić tłuczkiem na cieńsze płaty uważając aby nie porobić dziur.
Każdy płat oprószyć solą, pieprzem mielonym i posmarować musztardą.
Na każdym płacie ułożyć pokrojone w paski ogórki kiszone, cebule, kiełbasę oraz paseczki boczku wędzonego.
Płaty zwinąć ciasno w rolady , obwiązać nitką kuchenną.
Gotowe rolady włożyć na rozgrzany tłuszcz i piec na małym ogniu do miękkości rolad, podlewając od czasu do czasu gorącą wodą aby sie nie przypaliły.
Każdy płat oprószyć solą, pieprzem mielonym i posmarować musztardą.
Na każdym płacie ułożyć pokrojone w paski ogórki kiszone, cebule, kiełbasę oraz paseczki boczku wędzonego.
Płaty zwinąć ciasno w rolady , obwiązać nitką kuchenną.
Gotowe rolady włożyć na rozgrzany tłuszcz i piec na małym ogniu do miękkości rolad, podlewając od czasu do czasu gorącą wodą aby sie nie przypaliły.
gusia1000