Sposób przygotowania:
Łosoś w zielonej herbacie z brokułami
Filet z łososia myjemy, osuszamy dzielimy na 4 części. Każdy kawałek łososia oprószamy solą i pieprzem ( tylko strona bez skóry ). Herbatę liściastą mielimy w młynku do kawy lub rozcieramy ją w moździerzu, tak przygotowaną herbatą nacieramy każdy kawałek ryby i odstawiamy na 15 minut.
Brokuły dzielimy na różyczki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy do niej pokrojony w plasterki czosnek, imbir i chilli. Kiedy z patelni zacznie unosić się ich zapach wrzucamy różyczki brokułu i smażymy go około 2-3 minut.
Po tym czasie wlewamy sos sojowy – mieszamy i smażymy kolejne 5 minut. Wyłączamy, posypujemy ziarnami sezamu i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy na nim łososia po około 3-7 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.
Usmażonego łososia przekładamy na talerze, dodajemy brokuły i serwujemy gorące.
Brokuły dzielimy na różyczki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy do niej pokrojony w plasterki czosnek, imbir i chilli. Kiedy z patelni zacznie unosić się ich zapach wrzucamy różyczki brokułu i smażymy go około 2-3 minut.
Po tym czasie wlewamy sos sojowy – mieszamy i smażymy kolejne 5 minut. Wyłączamy, posypujemy ziarnami sezamu i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy na nim łososia po około 3-7 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.
Usmażonego łososia przekładamy na talerze, dodajemy brokuły i serwujemy gorące.
smokii
zbysiowa
Igraszki Losu
Igraszki Losu
smokii napisał(a):
Magdalena88
Igraszki Losu
Magdalena88 napisał(a):
Marika-
Igraszki Losu
Marika- napisał(a):