Sposób przygotowania:
Łosoś z cytrynowym risotto
Umyte i osuszone mięso łososia kroimy na kawałki. Przyprawiamy do smaku solą, mielonym pieprzem oraz sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. W rondlu rozgrzewamy olej i szklimy cebulę, następnie wsypujemy ryż z woreczków i gdy ładnie oblepi się tłuszczem zalewamy wodą, wkruszamy kostkę rosołową i dusimy pod przykryciem. W tym czasie ocieramy skórkę z sparzonej i wyszorowanej cytryny i dodajemy do garnka. Gdy ryż będzie prawie miękki na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i smażymy rybę najpierw przez 8 minut od strony skóry, a następnie przez 4 minuty z drugiej. W tym czasie ryż powinien wchłonąć cały płyn i być miękki, wtedy dodajemy resztę masła, posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy do smaku sokiem wyciśniętym z obranej wcześniej cytryny, myślę że z połowy to maksimum, ja dałam nawet mniej. Podajemy rybę ułożoną na ryżu.