Sposób przygotowania:
Łosoś z kokardką
Pora i marchewkę myjemy dokładnie. Pora kroimy wzdłuż i wybieramy jak najdłuższe z niego paski. Marchewkę natomiast kroimy w podłużne paski. Rybę wraz z warzywami gotujemy na parze przez okres 15 min. W tym czasie bierzemy się za sos. Z cytryny wyciskamy sok. Ogórki wraz z kaparami kroimy bardzo drobno. Koper płuczemy, otrzepujemy i drobno siekamy. Do jogurtu dodajemy polowe soku z cytryny, koper i ogórki z kaparami. Całość dokładnie mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Gdy ryba się ugotuje wyjmujemy ją wraz z warzywami. Kładziemy na 2 paskach pora kawałek ryby i zawijamy do jak prezent porem. Na górę kładziemy zwinięty na pół plastrem marchewki. Wokół każdego ,,prezenciku,, na talerzu polewamy sos.