Sposób przygotowania:
Losoś z kremem z chrzanu
1. Gotujemy łosoś w próżni (łosoś, skórki z cytryny, olive oil) przez 2 godz. Potem obsmażamy na patelni na średnim ogniu z jednej strony. Kiedy skórka ryby będzie rumiana, postawić do piecyka na pół godziny i wypiekać przy 79ºC. 2. W ten czas robimy marynowaną cebulkę i krem z chrzanu. W miskę nalewamy wodę i ocet winny. Wsypujemy cukier i sól. Mieszamy do jednorodnej masy. Dodajemy pieprz i kardamon. Czerwoną cebulkę krajemy na cztery części. Podzielamy na płatki ta oczyszczamy od membrany. Wsypujemy do miski i zostawiamy na 90 min. 3. Czyścimy chrzan i nacieramy jego na tarkę. Mieszamy z śmietanką i odprawiamy do lodówki na 1 godzinę. Potem przecedzamy naszą masę i zbijamy krem. Odprawiamy do lodówki. 4. Rozmrażamy purée buraczkowe i przecieramy jego. Wylewamy do miski, dodajemy ocet, skrobię i sól. Udowadniamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i kładziemy miskę w lód. Kiedy masa trochę zastygnie mieszamy ją. Przemielamy blenderem i znów przecedzamy. 5. Rozmrażamy kostki z dyni, dodajemy czosnek, pieprz, paprykę, cebulkę zieloną, skrobię i gotujemy na małym ogniu. Dalej powtarzamy działania poprzedniego punktu. 6. Apresentação (prezentacja potrawy). Smacznego!