czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Łosoś z papryką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Staram się by nasze potrawy były smaczne, zdrowe i kolorowe. Wtedy znacznie szybciej znikają z talerzy:)

Łosoś z papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łosoś z papryką

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z papryką
Rybę pokroić na cienkie paski. Oprószyć z obu stron świeżo zmieloną solą ziołową i pieprzem. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w bardzo cienkie paseczki. Cebulę obrac i pokroić w piórka, wymieszać z paseczkami papryki.Skropić oliwą, oprószyć solą oraz 2 łyżeczkami ziół prowansalskich. Bardzo dokładnie wymieszać. Ułożyć na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na warzywach rozłożyć łososia i posypać ziołami prowansalskimi. Piec ok. 30min w temp. 180st. Przed podaniem skropić delikatnie sokiem z cytryny.
Łosoś z papryką
Wazrywa kroimu w paski, skropic oliwą, posypac ziolami
Łosoś z papryką
Naczynie żaroodporne delikatnie natłuścić
Łosoś z papryką
Warzywa ułożyć w naczyniu, na to rybę i zioła