IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Łosoś z parmezanem wg Iwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zamiast łososia można użyć innej ryby np. dzwonków karpia

Łosoś z parmezanem wg Iwony

Składniki:

Łosoś z parmezanem wg Iwony

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z parmezanem wg Iwony
Bułkę tartą mieszamy z solą oraz papryką ostrą. Dodajemy posiekany koperek, starty parmezan oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny i oliwę z oliwek - mieszamy. Dzwonki łososia dokładnie myjemy, osuszamy a następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nakładamy przygotowaną wcześniej panierkę. Zapiekamy ok 15 min w temp. 180’C, na złoty kolor. Smacznego !!

Tagi:

tarta