dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Łosoś z pastą ziołową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, wykwintna potrawa z grilla.

Łosoś z pastą ziołową

Składniki:

Łosoś z pastą ziołową

 

  • 4 filety z łososia (po około 15 dag każdy)
  • sól
  • Pasta ziołowa:
  • 3 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki siekanej kolendry
  • 1 łyżeczki chilli
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1/4 łyżeczki granulowanej cebuli
  • 1/4 łyżeczki suszonego oregano
  • odrobinę świeżo mielonego pieprzu
  • 3 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Łosoś z pastą ziołową
Zmiksować wszystkie składniki pasty ziołowej. Łososia posolić, od strony mięsa posmarować pastą ziołową. Przykryć i odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę (najlepiej zostawić rybę w chłodzie przez 12 godzin). Następnie usunąć pastę i grillować łososia 6-10 minut z każdej strony, aż mięso zrobi się lekko różowe.