aniagdynia

aniagdynia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Łosoś z rusztu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny i pyszny losos z grilla. Latwo, szybko i niedrogo.

Łosoś z rusztu

Składniki:

Łosoś z rusztu

 

  • 1 kg łososia (dzwonki), masło, sok z cytryny, posiekany koperek, sol, pieprz

Sposób przygotowania:

Łosoś z rusztu
Lososia myjemy i osuszamy papierowym recznikiem. Przyprawiamy sola i pieprzem wedlug gustu i polewamy swiezo wycisnietym sokiem z cytryny. Potrawe odstawiamy do lodowki na okolo 1 godz. Na patelni topimy maslo i smarujemy nim lososia z kazdej strony. Kladziemy na grilla i smazymy z kazdej strony ok. 5-6 minut. Tak przyrzadzono rybke podajemy z plasterkiem cytryny.