kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Łosoś z rusztu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łosoś z rusztu..............

Łosoś z rusztu

Składniki:

Łosoś z rusztu

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z rusztu
Włącz piekarnik na nieco ponad 200 stopni. Łososia pokrój na plastry ok. 1 cm. Skrop sokiem, przypraw solą i pieprzem. Do formy wlej połowę oliwy i ułóż kawałki łososia. Skrop resztą oliwy. Wstaw do piekarnika i włącz tylko grzałkę grilla. Po 4 minutach odwróć plasterki łososia na drugą stronę i piec ok. 2-3 minut. Nałóż na podgrzany półmisek. Podawaj z piure ziemniaczanym i surówką z cykorii.
Smacznego!;-)