BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 214]

Łosoś z salsą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna , lekka przekąska , idealna na kolację.

Łosoś z salsą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś z salsą

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z salsą
Lososia dzielimy na mniejsze kawałki . Jest to filet łososia , wędzony na gorąco . pomidora sparzamy wrzątkiem , obieramy i kroimy na kwadraty . Brzoskwinię obieramy ze skóry , wyciągamy pestkę , kroimy . Obraną cebulę kroimy drobno . Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny , cukrem , solą i pieprzem . Łososia układamy na talerzyku .Brzoskwinie , cebulkę i pomidora mieszamy razem , dolewamy sos .Salsę wykładamy na talerz obok ryby , rybę polewamy sosem z salsy , posypujemy kolorowym pieprzem . Można również dodać rukoli lub posypać koperkiem .
Łosoś z salsą
Brzoskwinie myjemy , obieramy i wyjmujemy pestki .
Łosoś z salsą
Obrane brzoskwinie drobno kroimy , przekładamy do miseczki .
Łosoś z salsą
Pomidora sparzamy , obieramy , kroimy .Cebulkę drobno siekamy .
Łosoś z salsą
Wszystkie składniki salsy mieszamy i doprawiamy sosem .