Sposób przygotowania:
Łosoś z tymiankiem zapiekany w pomarańczach
Łososia oczyszczamy z łusek. Myjemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Każdy filet dzielimy na mniejsze porcje.
Polewamy sokiem wyciśniętym z limonki. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Oprószamy tymiankiem. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pomarańcze kroimy w plastry.
Obkładamy nimi rybę. Pieczemy przez ok. 25 minut w 180 stopniach C.
Polewamy sokiem wyciśniętym z limonki. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Oprószamy tymiankiem. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pomarańcze kroimy w plastry.
Obkładamy nimi rybę. Pieczemy przez ok. 25 minut w 180 stopniach C.