iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Łosoś zapiekany w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Łosoś zapiekany w śmietanie

Łosoś zapiekany w śmietanie

Składniki:

Łosoś zapiekany w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś zapiekany w śmietanie
Łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Kroimy w długie paski. Do pieczenia łososia potrzebujemy folie aluminiową. Wycinamy kwadrat w foli , układamy na niej 2 plasterki cytryny. Na cytrynę układamy pasek łososia solimy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Solimy i dusimy na masełku. Taką cebulkę nakładamy na rybę. Na cebulę dajemy 2 łyżki śmietany. Solimy , posypujemy posiekanym szczypiorkiem i zawijamy folię do góry. Takie papiloty wstawiamy do piekarnika na ok 10 min.