nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Łosoś z zapiekaną brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki, lekki i zdrowy obiad

Łosoś z zapiekaną brukselką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś z zapiekaną brukselką

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z zapiekaną brukselką
Łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, posypujemy z 2 stron przyprawą do ryb i odstawiamy. Brukselkę myjemy i wrzucamy do posolonej wrzącej wody. Gotujemy ok 15 minut i odcedzamy. Brukselkę przekładamy do naczynia żarodpornego. W miseczce mieszamy parmezan, bułkę tartę, oliwę, sól i pieprz i polewamy brukselkę. Pieczemy w piekarniku przez 15 stopni w 180 stopniach. Łososia gotujemy na parze przez 10 minut. Smacznego.
Łosoś z zapiekaną brukselką
Umytą i obraną brukselkę wrzucamy do gotującej wody
Łosoś z zapiekaną brukselką
W miseczce mieszamy pozostałe składniki
Łosoś z zapiekaną brukselką
Brukselkę przekładamy do naczynia żarodpornego
Łosoś z zapiekaną brukselką
I zapiekamy w piekarniku przez 15 minut