Łosoś zapiekany w żółtym serze

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przepis pochodzi z najnowszej książki Siostry Anastazji 153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE, wydanej przez Wydawnictwo WAM

Łosoś zapiekany w żółtym serze

Składniki:

Łosoś zapiekany w żółtym serze

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś zapiekany w żółtym serze
Łososia oczyścić, pokroić na porcje i doprawić. Na spód żaroodpornego naczynia wyłożyć masło, następnie płaty łososia skropione sokiem z cytryny. Odstawić na ok. 20 min. Po czym posypać żółtym serem, podlać wodą i piec w piekarniku przez ok. 10-15 min w temp. ok. 200 st. C. Podawać z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem.

Tagi:

sery ser