Sposób przygotowania:
Łosoś ze skórką cytrynową z ziołami
Dzwonka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie cytrynę sparzamy wrzątkiem i wycieramy do sucha. Na tarce w małe oczka ścieramy skórkę z cytryny. Suche dzwonka ryby oprószamy ziołami, pieprzem i posypujemy startą skórką cytrynową i skrapiamy sokiem z cytryny. Rozgrzewamy patelnię 3 minuty, sprawdzam czy rozgrzana wodą jeśli woda zmienia się w kulki jest ok.( ja to robię na patelni ,, Philipiak” ) Wkładam rybę stroną bez przypraw , przykrywam pokrywką. Na pokrywce temperatura dochodzi do końca zielonego pola jest to około 3 minut i wyłączam gaz. Rybka jest dobra po 5-7 minutach. Nie podnosimy pokrywki. Taka ryba jest gorąca jeszcze około3 godzin. Przepyszna bez soli tylko w ziołach