kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Łososiowa zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna zupka rybna dla całej rodziny :)

Łososiowa zupa rybna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łososiowa zupa rybna

 

  • ryba (głowa,płetwy,ogon kawałki ryby)
  • 2 l wody
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • korzeń selera
  • 1 papryka zielona
  • 1/2 łyżki czubrica zielona
  • 1/2 łyżki suszony szczypior
  • 1 łyżka czosnek niedźwiedzi

Sposób przygotowania:

Łososiowa zupa rybna
Łososia spraw. Odetnij głowę, wypatrosz oczy i przekrój na pół głowę. Poodcinaj płetwy,ogon, wy-filetuj a kręgosłup również zostaw do zupy. Do garnka wlej wodę. Następnie włóż przekrojoną na 4 cebulę, marchewkę pokrój albo w kostkę albo za pomocą obieraczki zrób z marchewki spaghetti. Tak samo postąp z pietruszką. Korzeń pokrój drobno, wstaw do gotowania. Po ok 15 min gotowania na małym ogniu warzyw dodaj rybę i czubricę zieloną, szczypior,czosnek niedźwiedzi. Zupę gotuj ok 30 min. Smacznego UWAGA! Zupa rybna szybko się psuje dlatego za każdym razem wstawiamy ją do lodówki.
Łososiowa zupa rybna
Etap 1 - łososia spraw, oddziel głowę,płetwy,ogon i kręgosłup
Łososiowa zupa rybna
Etap 2 - z głowy usuń oczy a ją rozkrój na pół
Łososiowa zupa rybna
Etap 3 - do wody włóż wszystkie warzywa
Łososiowa zupa rybna
Etap 4 - na sam koniec dodaj paprykę pokrojoną w dosyć drobną kostkę