SUPERPRZEPIS

Łososiowe jajka wiosenne

  • 1
  • mysza75
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 18
Łososiowe jajka wiosenne Więcej zdjęć (4)

Łososiowe jajka bardzo proste i szybkie. Bardzo lubię jajka nadziewane łososiem wędzonym. Polecam jako wiosenną przekąskę i na kolację.

Składniki:

Łososiowe jajka wiosenne

 

 

 

 

 

 

  • 1 łyżka natki pietruszki

 

 

  • 2 łyżki serka puszystego

 

  • 1 łyżka majonezu

 

 

Sposób przygotowania:

Łososiowe jajka wiosenne
Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie. Obieram i odcinam 1/3 jajka. Wydrążam łyżeczką żółtka delikatnie. Połowę łososia kroje w kostkę, dodaję żółtka, majonez, serek, sól, pieprz i miksuję blenderem. Przekładam farsz do szprycy i wyciskam do jajek. Dekoruję kawałkami oliwek, papryki, i natką pietruszki. Układam czubki białka jako kapelusze. Jajka podaję na sałacie.Resztę łososia zwijam w ruloniki i napełniam pozostałym farszem.
Łososiowe jajka wiosenne
jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie i obieram
Łososiowe jajka wiosenne
łososia kroję w kosktę dodaję żółtka serek
Łososiowe jajka wiosenne
farsz miksuję blendermew i napęlniam nim jajka