Sposób przygotowania:
Łuczki biszkoptowe
Płaską dużą blachę posmarować grubo masłem lub oliwą.Orzechy posiekać,wymieszać z grubym kryształem.Mąkę przesiać.Jajka umyć wylewać kolejno ze skorupek.Wlać do donicy, dodać cukier puder, ucierać tak długo, aż zbieleją i utworzą pulchna masę.Ucierając dodawać po trochu mąkę.Ciasto wyłożyć na przygotowaną blachę,rozprowadzając cienką warstwą,posypać równomiernie orzechami z cukrem.Wstawić do gorącego piekarnika,szybko zrumienić.Upieczone, ale miękkie ciasto kroić w paski szerokości 4 cm. i póki gorące zwijać na wałku tak, aby orzechy były na wierzchu.Trzeba to robić bardzo szybko,żeby ciasto nie wystygło.Gdy wysycha wstawić do piekarnika wlewając na spód nieco wody i zamknąć na moment.