Ciocia poprosiła bym upiekła jej trzy ciasta na imieniny. Może mi ktoś polecić jakieś fajne przepisy na ciasta? Najlepsze będą masowce bo wszyscy goście cioci uwielbiają tego rodzaju ciasta. Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
Byłam ostatnio u koleżanki. Ta poczęstowała mnie pysznym deserem. Były to genialne tartaletki z pysznym kremem i owocami. Próbowałam zrobić takie sama w domu, ale mi nie wychodzi ciasto choć robię z przepisu, który podała mi koleżanka. Po upieczeniu kruche spody mi pękają. Dosłownie rozpadają się w rękach. Co może być przyczyną?
misia5 napisał(a): ciasteczka napisał(a): Moja babcia piekła kiedyś pyszne ciastka co się nazywają Magdalenki. Ma ktoś może sprawdzony przepis na ciastka tego rodzaju?
Zerknij na te przepisy: https://gotujmy.pl/magdalenki-z-kremem-cytrynowym,przepisy-cytryny-przepis,246037.html
https://gotujmy.pl/ciasteczka-magdalenki,przepisy-ciastka-polkruche-przepis,241411.html
https://gotujmy.pl/magdalenki-wg-elfi,przepisy-muffiny-przepis,166279.html
https://gotujmy.pl/magdalenki,przepisy-ciastka-przepis,61994.html
Może akurat któryś Ci się spodoba
Dziękuję za pomoc. Spróbuję zrobić z tych przepisów. Zobaczymy co mi wyjdzie. A nóż widelec trafię na takie co robiła babcia
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?
skuter5 napisał(a): Jakie mięso jest najlepsze do przygotowania roladek? Chodzi mi bardziej o wieprzowinę, bo wołowina jest "trochę" droga i na codzienny obiad raczej jej nie podam Prędzej na święta
Osobiście wolę roladki z wołowego mięsa, ale tak jak pisałeś do najtańszych się to mięso nie zalicza. Na obiad rodzinny, ale nie świąteczny robię je z karkówki albo schabu. Raz próbowałam z szynki, ale to mięso mi nie odpowiada. Roladki z szynki wyszły suche jak nie wiem co:/
Zgaduję, że kupiłeś mintaja Ja kupiłam go tylko raz i już więcej tego nie zrobiłam. To nie wina ryby, ale glazury i wina leży po jej stronie a nie po twojej. Z ryb mrożonych kupuję mirunę. Smakuje genialnie i nie rozlatuje się.
mocsłodkości napisał(a): U nas już po pierwszych przymrozkach. Oj było biało Postanowiłam, że zbiorę owoce dzikiej róży póki jeszcze są i ptaki się niemi nie zajęły. Problem w tym, że zawsze jak się z nimi "bawię" to te włoski z wnętrza owoców wbijają mi się wszędzie. Co zrobić, żeby te owoce bezboleśnie i bezproblemowo oczyścić?
Może to nie jest duże odkrycie, ale proponuję użyć rękawiczek jednorazowych. One zabezpieczą Twoje ręce