Odp: Kuchnia otwarta czy zamknięta?

zawsze może być gorzej np. wejście do kuchni przez łazienkę

Odp: " BIDA" koło Olkusza - Dno kulinarne

a ja myślałam że w większości lokali się tak robi, zbiera resztki ,wkłada papierki od masła żeby były oczka w rosole, 4 dni trzyma jedną zupę itp.

Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?

ja robię (przepis własny objęty prawem autorskim ) bazyliszki czyli naleśniki z nadzieniem twarogowo-cebulowo-szpinakowym polane sosem śmietanowo-serowo-bazyliowym

Odp: Jak wyczyścić ekspres do kawy?

i jak to mówią "czarna jak noc, gorąca jak piekło i słodka jak miłość"

Odp: witalisek

spytam nieskromnie w jakim celu? hehehe

Odp: jabłka zapiekane z Brie?

hehehe ja tu pytałam czy chodzi o oryginał czy naszą polską podróbkę z firmy mleczarskiej Turek bo to pewnie różnica w smaku