Odp: Program o zjadaniu robaków?

Właśnie to jest najgorsze,że wybija się masę ślimaków(mam nadzieje,że obecnie jest większość hodowlana chociaż kto ich tam wie) na pamiątki ,które tak naprawdę nie są związane z odwiedzanym miejscem. Tak trochę kiepsko przywieźć przykładowo muszlę lambis truncata znad Bałtyku.

Odp: przyprawy...

mniejsza o gatunek ważne żeby to co mam było z właściwego a te octowce to swoją drogą są nieźle ekspansywne bez roundupa nie podchodź heheh. Najgorszy w tym wszystkim jest fakt ,że w sklepie nie ma nic z owcy więc kariera przyprawy jest mocno wątpliwa

Odp: Program o zjadaniu robaków?

hehehe w Chinach produkują wszystko od pamiątek w stylu ciupaga z Zakopanego i latarnia morska z Kołobrzegu po 100 letnie zbuki które są ich przysmakiem czy jakieś inne jaskółcze gniazda (poprawcie jak coś przekręcam )

Odp: Wróciłam z Lyonu - stolicy kulnarnej świata

w sumie masz racje nie są wytrawne ale doskonale nadają się do gotowania równie ciężkich potraw jak one same typu bigos.W tych kupnych przeszkadzało mi to,że jak dolewałam to było czuć siarką i konsumpcja kończyła się zgagą

Odp: przyprawy...

no niby tak w sumie to tak wygląda podobnie, jeszcze nie rozpakowałam może jutro zobaczę z bliska.

Odp: mężczyźni lepiej gotują od kobiet

Mężczyźni (przynajmniej ci których znam) lubią bardziej wyraźną kuchnię mocniej solą,przyprawiają słodzą i co najważniejsze nie boją się eksperymentować.Moja mama nie zrobiła nigdy nic czego nie jadła wcześniej i bardzo źle reaguje na moje pomysły a mężczyźni są odważni. Po drugie kobiety zajmują się wieloma sprawami interesują się masą rzeczy a faceci jak już coś robią to całkowicie i absolutnie. Dobrym przykładem (nie wiem czy ktoś jest w tym środowisku) są stajnie tam są same dziewczyny ale mistrzem polski jest facet.

Odp: Uwielbiam Nigellę!

Miałam na myśli raczej torturowanie zwierząt w celu uzyskania ekskluzywnego( w mniemaniu niektórych) produktu. Myślę,że największym problemem nie jest zabijanie tylko to co się robi przed....