Odp: "smacznego" i "na zdrowie"
- Forum: "smacznego" i "na zdrowie"
Szczerze mówiąc pierwsze słyszę Zawsze używam tych zwrotów i ciężko mi sobie wyobrazić, że nagle miałabym przestać
Staż w Gotujmy: 4989 dni
Miasto: -
Szczerze mówiąc pierwsze słyszę Zawsze używam tych zwrotów i ciężko mi sobie wyobrazić, że nagle miałabym przestać
Miałam ten sam problem. Niestety nie udało mi się pozbyć tych białych latających "potworów". Wyrzuciłam cała bazylię razem z ziemią i doniczką. Kupiłam nasiona i sama wysiałam. Teraz sobie rośnie i ma się dobrze Zero szkodników
Z takimi pomidorkami nigdy nic nie wiadomo. Posiałam trzy lata temu pomidorki w kształcie gruszek. Miały być czerwone, a okazały się żółte i czerwone. Miały nie być wysokie a musiałam zrobić podporę i to dość wysoką bo skubane urosły na ponad 2 m. Było na nich tak dużo pomidorków, że musiałam stawiać podpory pod gałązkami i je do nich wiązać. Mam gdzieś zdjęcia tego pomidora. Jak będzie się dało to wkleję zdjęcia.
Moja starsza córka dostawała wszelkiego rodzaju próbki takich zupek w słoiczkach. Pluła nimi na wszystkie strony. Bez względu na to co to za danie czy deser było. Natomiast młodsza pociecha lubiła tylko jedno takie słoikowe danie. Mogła je jeść non stop. Poza tym zjadała to co gotowałam.
U mnie tradycyjnie będzie sernik, babka, kruche ciasteczka oraz muffinki. Co do muffinek są podzielone zdania. Rodzina jeszcze nie doszła do porozumienia, które babeczki w tym roku zagoszczą na naszym stole. Na szczęście jeszcze trochę czasu zostało.
W 30 minut zrobisz np. takie danie https://gotujmy.pl/kurczak-z-ryzem-z-warzywami,przepisy-przepisy-na-obiad-przepis,241151.html
Można go dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione przyprawy lub warzywne dodatki.
zielonka napisał(a): Masło klarowane i olej kokosowy powinny się dobrze sprawdzić w wypiekach, spróbuj.
Jesteś pewna, że dzieci ze skazą białkową mogą "jeść"masło klarowane? Nie ma w nim czasem czegoś co je uczula?
Jeśli chodzi o niwelowanie skutków ubocznych to również chętnie poznam lekarstwo Ja podjęłam pewne kroki, żeby męża nie pozbawiać pewnych potraw Robię je jak ma nocki. Koledzy uciekają, ale za to my śpimy spokojnie
Wiosną faktycznie jest pełno kwiatów, które mogą zagościć na naszych stołach Są to m.in. tulipany, stokrotki, podbiał, pierwiosnki, śliwki i inne drzewa owocowe, mniszek, kurdybanek, koniczyna, fiołki polne i leśne, bratki, bzy, żywokost, dziki bez i wiele wiele innych
Kolor fioletowy uzyskasz za pomocą borówek czernic, a żółty dodając szczyptę kurkumy. Do słodkich dań kakao będzie idealne do zabarwienia na brązowo.