Odp: Odp: witam
- Forum: witam
Witaj w naszym gronie Też bym z chęcią spróbowała Twoich dzieł, bo wyglądają przepysznie. A może dodasz na Gotujmy przepisy na te specjały?
Staż w Gotujmy: 3273 dni
Miasto: -
Witaj w naszym gronie Też bym z chęcią spróbowała Twoich dzieł, bo wyglądają przepysznie. A może dodasz na Gotujmy przepisy na te specjały?
Pamiętam bierki W dzieciństwie często w nią grałam Pamiętam też grę, która chyba się nazywała Kuleczka do dołeczka czy coś w tym rodzaju. Do dziś gram z mężem w państwa miasta
Uwielbiam wakacyjny urlop, bo mogę nadrobić książkowe zaległości Osobiście uwielbiam kryminały Mam kilku świetnych autorów, których książki mogę czytać non stop
W ostatnim czasie przenosiliśmy z mężem i pociechami nr z jednej sieci do drugiej. O ile z tymi do których przechodziliśmy problemu nie było to już z tymi od których odchodziliśmy były. Pal sześć, że umowę podpisywaliśmy kiedy dowody miały inny nr. i trzeba było się tłumaczyć i zmieniać dane u "starego" operatora. Najgorsze było to, że o ile mąż i dzieci nr przeniosły bez problemu przy mnie były "klocki" Operator zmieniał mi dwa razy taryfę, przez co miałam problemy ze zmianą operatora. O godzinie 8 rano miałam jedną taryfę a już dwie godziny później inną nie wiadomo skąd i jakim cudem. Miał ktoś może takie problemy?
Czekolada to taki produkt, bez którego nie wyobrażam sobie życia Jest idealna na wszystko Jaką czekoladę lubicie najbardziej? Do czego najczęściej jej używacie? Mile widziane link do przepisów z Gotujmy
ciasteczka napisał(a): Chciałam zrobić placuszki serowe. Niestety w przepisach nie jest podane jaki to ma być ser. Do ich zrobienia używa się sera białego mielonego czy raczej takiego niemielonego? Będę wdzięczna za informację.
Ja do takich placuszków dodaję ser z kostki - taki nie mielony. Z mielonego też wyjdą, ale będziesz musiała dodać więcej mąki, bo ciasto będzie rzadkie.
Planuję na obiad w niedzielę zrobić królika. Robiłam go kilka razy, ale brakowało mu wyrazistości. Nie był niedobry, ale też nie powalał. Jakich ziół mogę użyć do tego rodzaju mięsa?
ciasteczka napisał(a): Uwielbiam mięso z królika Ja gdy o przyrządzam używam takich ziół: czosnku niedźwiedziego, cząbru ogrodowego, kolendry, lubczyku, pietruszki, zielonej części selera, rozmarynu, czosnku oraz szałwii
Bardzo Ci dziękuję za tą listę ziół do królika. Dobrze wiedzieć, że jest ich znacznie więcej niż używałam do tej pory. Z chęcią teraz poeksperymentuję z wymienionymi przez Ciebie ziołami
A może za długo gotujesz taką zupę? Cukinia gotuje się bardzo szybko. Wystarczy jej kilka minut, by się ugotować. Najlepiej dodawać ją pod koniec gotowania. Ja tak robię i kolor zupy zawsze jest ładny i zielony. Spróbuj tak zrobić, a przekonasz się że zupa będzie miała apetyczny kolor.
Uwielbiam salceson. W zasadzie to od niedawna, bo jeszcze kilka lat temu nie mogłam na niego patrzeć o jedzeniu go już nie wspomnę. Zna ktoś przepis na taki domowej roboty salceson? Z chęcią wypróbuję swoich sił w domowych wędlinach