Odp: Odp: Odp: Sushi
- Forum: Sushi
Nie jadłam jeszcze sushi domowej roboty, jednak te przepisy wyglądają tak genialnie, że z chęcią je wypróbuję.
Staż w Gotujmy: 3273 dni
Miasto: -
Nie jadłam jeszcze sushi domowej roboty, jednak te przepisy wyglądają tak genialnie, że z chęcią je wypróbuję.
Na jarmarku są też super festiwale. Za każdym razem coś innego i równie ciekawego Dla każdego coś miłego
Mam problem ze śmietaną. Do tej pory używałam tylko jednej i tej samej śmietany jednego producenta. Niestety nie mogę jej od jakiegoś czasu "upolować". W jednym ze sklepów obiecali, że postarają się zamówić ją, ale nie obiecują, że to się uda. Teraz kupuje inne, ale każda mi się waży po dodaniu do zupy. Macie jakiś pomysł jak temu zapobiec?
Ja używam 18% Do tej pory problemu nie było, aż śmietana zniknęła z półek i mam problem z jakością śmietany. Za każdym razem mi się waży.
Uwielbiam gęstą 18%
Polecam piersi z kurczaka. Wystarczy je wcześniej zamarynować, opanierować i usmażyć. Będą idealnym dodatkiem do bułki. My jak jeździmy w trasy zabieramy pomidory, jajka ugotowane na twardo. Przy czym jeździmy sami samochodem. Jeśli to ma być wyjazd np. autokarem gdzie będzie jeszcze sporo innych osób to jajka nie będą dobrym pomysłem z wiadomych przyczyn. Bułki z żółtym serem
Też miałam z tym problem. Od kilku lat mrożę lubczyk razem z selerem i pietruszką. Robię coś w rodzaju wiązanek z ziół. Trochę tego trochę tamtego. Związuję je, szczelnie uwijam folią spożywczą i zamrażam. Potem wyjmuję tak przygotowane paczuszki i wkładam do zupy.
Jak zrobić marchewkę karmelizowaną czy może raczej w glazurze. Nie wiem, która nazwa jest w tym przypadku adekwatna i bardziej na miejscu. Będę wdzięczna za pomoc, bo mam w ogródku sporo marchewek, które chciałabym poprzerywać, a szkoda je wyrzucić, a w takiej postaci byłby idealne.
Jakie ciasto będzie najlepsze na uroczystość chrztu? Chodzi o dwa rodzaje ciast i pomysł na tort dla małej księżniczki z tejże właśnie okazji. Macie jakieś pomysły?
Dziękuję Nawet nie wiesz jak mi te zdjęcia życie ułatwią Teraz wiem mniej więcej jak to ma wyglądać Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję
A może smażysz na zbyt dużym ogniu lub na patelnie dajesz za zimne mięso, które przez to kurczy się pod wpływem wysokiej temperatury?