Odp: Odp: Odp: Ile zupy dla 16 osób?
- Forum: Ile zupy dla 16 osób?
Myślę, że wystarczy Ci 5 l zupy. Wyjdzie po około 300 ml na głowę
Staż w Gotujmy: 3273 dni
Miasto: -
Myślę, że wystarczy Ci 5 l zupy. Wyjdzie po około 300 ml na głowę
Moje są malutkie więc zostawię je takie jakie są Wyszoruję je tylko taką ostrą ściereczką i będzie idealnie. zapowiada się smakowity dodatek do obiadu
Jak długo można przechowywać w lodówce wędzoną rybę? Ponoć takie ryby szybko się nie psują, ale wolałabym wiedzieć ile tak na bank taka ryba wytrzyma w lodówce.
Moje pociechy razem ze mną uwielbiamy lody czekoladowe. Macie sprawdzony przepis na domowej roboty lody czekoladowe bez użycia żółtek? Co trafię na przepis są w nim żółtka :/
Co może być przyczyną tego, że galaretka nie tężeje? Wiem, że nie można jej wylewać na świeże kiwi oraz ananasa, bo te owoce sprawiają, że galaretka nie tężeje. Ja użyłam naszych polskich owoców, zalałam je galaretką, która mimo 3 godzin "siedzenia" w lodówce jest płynna. Robiłam ją tradycyjnie. Co mogło pójść nie tak? Co zrobiłam źle? Macie jakiś pomysł?
Witaj w naszym towarzystwie Zapraszamy do wspólnego gotowania i miłej konwersacji
Ja ogryzki wyrzucam. Nie widzę potrzeby zjadania czegoś takiego Inna sprawa to to, że ja jabłko zjadam sama, bez używania sprzętów do dzielenia owoców na kawałki. I mój ogryzek wygląda raczej makabrycznie Są same błonki pestki i wszystko to czego zjeść się nie da
Też nie lubię przestawiania produktów w marketach. To rujnuje plan dnia, bo muszę się nabiegać po sklepie nim znajdę to co chciałam. Po pracy człowiek pada, dzieciaki głodne gonią za tobą, a człek musi śmigać niczym błyskawica po markecie w poszukiwaniu produktów. Jednak osoba, której teoretycznie wg nas "się nudzi" z tego żyje i tylko dlatego jeszcze nigdy nie wybuchłam przy stoisku na, którym niegdyś stały herbaty, a teraz nagle w cudowny sposób znalazły się tam gdzie kiedyś były dżemy Zagryzam wargi i dawaj w poszukiwaniu produktów. Ponad godzina z życia wyjęta, ale co zrobić. W duchu i tak wiązanka leci, żeby dzieci nie słyszały
Jak nigdy obrodziły nam ogórki szklarniowe. Mamy ich tyle, że nie wyrabiamy z ich jedzeniem. Jak myślicie nadadzą się takie ogórki na przetwory? Zawsze robiłam przetwory z ogórków gruntowych, a szklarniowe szły na sałatkę lub mizerię. Nie robiłam z nich przetworów. Co o tym sądzicie?
Bardzo ciekawy pomysł. Ogórków jeszcze nigdy nie mroziłam i szczerze powiedziawszy nie wiedziałam, że można to robić Dobrze wiedzieć, że to wykonalne