Pancakes
- Forum: Pancakes
Jaka mąka będzie najlepsza do placuszków typu pancakes? Ma to jakieś znaczenie czy jest to obojętne i typ mąki zostanie użyty do wykonania ciasta na te placuszki?
Staż w Gotujmy: 3273 dni
Miasto: -
Jaka mąka będzie najlepsza do placuszków typu pancakes? Ma to jakieś znaczenie czy jest to obojętne i typ mąki zostanie użyty do wykonania ciasta na te placuszki?
Co zrobić, żeby ciasto parzone wsadzone do piekarnika ładnie wyrosło i nie opadło? Piekłam je jak w przepisie tylko 15 minut dłużej, a i tak po wyjęciu z piekarnika oklapło i poszło do wywalenia, bo nic nie dało się z nim zrobić.Jak długo pieczecie takie ciasto i w jakiej temperaturze?
Na rynku dostępne są przeróżne odmiany cukinii. Są podłużne i kuliste, zielone i żółte. Są też kabaczki bardzo podobne do cukinii. Jaka odmiana tych warzyw bardziej Wam smakuje i z której najczęściej coś przygotowujecie? Macie jakieś fajne i sprawdzone przepisy na wykorzystanie tych pysznych warzyw?
Bardzo Ci dziękuję za cenne wskazówki i rady. Na pewno z nich skorzystam. Może teraz wyjdzie mi to ciasto, a w zasadzie wypiek i nie będę musiała kupować w cukierni eklerków ani ptysiów
Ja naklejki projektuję i drukuję, albo zamawiam wybrany projekt na stronach internetowych. Za każdym razem robię to gdzie indziej, żeby było różnorodnie i kolorowo
Mąż postanowił, że na grilla w weekend damy flądry. Dawał ktoś te ryby na grilla? Jak długo się je grilluje? Ciężko mi sobie wyobrazić jak ją owinąć w folię aluminiową i grillować jak pstrąga. Macie jakiś patent na taką rybę?
Miałaś rację Kupiłam te suszone jagody w takim sklepie Teraz już zawsze będę tam zaglądała, bo mają tam takie różne różności, że aż żałuję, że tak późno tam trafiłam
Bardzo taki cukier żelujący zmienia konsystencję dżemu? Czy taki dżem zmienia kolor po jakimś czasie tak jak to się dzieje z dżemem robionym tradycyjnie ( chyba, że tylko moje dżemy truskawkowe tracą żywy czerwony kolor i stają się blade) ?
Od kilku dni jestem nastawiona na przetwory. Opanował mnie jakiś szał przetwarzania. Szukam nowych przepisów i inspiracji. Znalazłam kilka przepisów na sałatki z zielonych pomidorów. Powiedzcie mi czy to chodzi o specjalną odmianę taką zieloną ( wiem że taka jest, bo miałam je kilka lat temu) czy może chodzi o niedojrzale pomidory. Nigdy takiej sałatki nie robiłam i jestem w tej kwestii zielona jak niedojrzały pomidor
Oba pomysły godne wypróbowania. Musze je przetestować, bo szkoda każdego grzyba znalezionego latem i jesienią w lesie