Sposób przygotowania:
Lukrowane serduszka
Sposób przygotowania: Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki, zagnieść gładkie ciasto, wstawić do lodówki. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Metalową foremką wycinać serduszka, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 min. Piekarnik gazowy: temp. 180º C (nie powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Lukry rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzone serduszka polać lukrem. Odstawić do zastygnięcia. Po całkowitym wystygnięciu jednego lukru nakładać lukier innego koloru tworząc wzorki. Na mokry lukier posypać perełki cukrowe.
hoffija44
Gość
kamila2478
Gość
PaniTereska
Gość
PaniTereska
Oczywiście zależy to od wielkości serduszek, ale powinno wyjść około 30sztuk
Życzę udanych wypieków na walentynki :)
Gość
czy zamiast masła można użyc kasi do pieczenia? czy ma byc masło?
PaniTereska
Agatko, można użyć margaryny, aczkolwiek z masłem wychodzą lepsze.
Pozdrawiam Teresa
Gość
Gość
PaniTereska
Ciasto wkładamy do lodówki na pół godziny, po wyjęciu możemy wałkować i wycinać serduszka :).
Pozdrawiam Teresa
Gość
Przez zołądek do serca....
DZIĘKUJĘ :*
Tazuka