jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Macaroni

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Makaron z dodatkiem sosu mięsno-serowego o wyrazistym smaku ziół i czosnku:)

Macaroni

Składniki:

Macaroni

 

  • 25 dag makaronu typu penne
  • 15-20 dag mięsa mielonego
  • ½ cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 serek twarogowy ziołowo-czosnkowy typu Philadelphia
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Macaroni
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę drobno pokroić. Mięso mielone wrzucić na rozgrzany na patelni olej, dodać sól, pieprz, majeranek oraz zioła prowansalskie i smażyć około 10 minut. Następnie do mięsa dodać pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek, zmniejszyć ogień i podsmażać, aż cebula się zrumieni. Na koniec do mięsa dodać serek ziołowo-czosnkowy i mieszać na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Tak przygotowany sos wymieszać z makaronem.