Sposób przygotowania:
Made in China
Mięso myjemy i pozbywamy sie z niego skóry i kości.Kroimy na bardzo drobne paseczki. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Podobnie robimy z makaronem ryżowym. Grzyby mun moczymy w gorącej wodzie 15 minut a następnie je gotujemy 10 minut i odcedzamy na durszlaku do wystygnięcia.Jak już są zimne kroimy je na drobne paseczki. Pora myjemy, suszymy i drobno siekamy.Na głębszą patelnię lub wok wlewamy oliwę i wrzucamy pokrojone mięso,grzyby,pora.Doprawiamy sosami i przyprawą kuchni azjatyckiej.Mieszając smażymy do miękkości mięsa.Następnie dodajemy odsączony i pokrojony makaron ryżowy oraz ryż.Wszystko razem jeszcze smażymy mieszając około 5 minut i gotowe.Gdyby było zbyt mało doprawione można sobie dodać soli i pieprzu. Podajemy na gorąco zaraz po przyrządzeniu,np. z ulubioną surówką. SMACZNEGO. . . .
Netka
Fajne jedzonko,lubię takie:)
marietta
Niuniaczka
evita0007
gusia1000