Sposób przygotowania:
Magdalenki przekładaneETAP 1:
Ciastka zmielić lub zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać do nich drobne wiórki kokosowe, obydwa rodzaje cukru i kakao. Margarynę roztopić i wlać do ciastek. Wymieszać wszystko łyżką lub ręką na jednolite ciasto. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie można dodać więcej margaryny lub na przykład łyżkę marmolady/dżemu. Ciastem wylepić foremki na magdalenki do 3/4 ich wysokości. Foremki wstawić do lodówki żeby ciastka stwardniały.
Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody i wystudzić. Tężejącą galaretkę wyłożyć na połowę ciastek wypełniając foremki do końca. Wstawić do lodówki by dobrze zastygły.
W 0,5 szkl. mleka rozmieszać proszek budyniowy, mąkę i cukier. Resztę mleka zagotować. Na gotujące mleko wlać zawiesinę i gotować, mieszając energicznie aż budyń zgęstnieje. Lekko przestudzić a następnie budyń wyłożyć na drugą połowę ciastek wypełniając foremki po brzegi. Wstawić foremki do lodówki żeby budyń zastygł.
Gdy budyń i galaretka stężały w lodówce, wyjąć foremki i powyciągać ciastka z foremek. Zlepiać razem połówkę ciastka z budyniem z połówką ciastka z galaretką.
Ciastka można polać z wierzchu czekoladą lub dowolnie udekorować.