Sposób przygotowania:
Majonez
Żółtka ucieramy z solą pieprzem,musztardą i sokiem z cytryny.
Nie przerywając ucierania cienką smużką wlewamy olej,wtedy powinien sos gęstnieć .Na końcu doprawić do smaku.
Można zrobić go w kilku wariantach np:
ziołowy:dodając posiekany szczypiorek,natkę lub estragon.
paprykowy:miksujemy trochę papryki konserwowej z łyżką
keczupu i łączymy z majonezem.
inny można zrobić z czosnkiem przeciśniętym.
Nie przerywając ucierania cienką smużką wlewamy olej,wtedy powinien sos gęstnieć .Na końcu doprawić do smaku.
Można zrobić go w kilku wariantach np:
ziołowy:dodając posiekany szczypiorek,natkę lub estragon.
paprykowy:miksujemy trochę papryki konserwowej z łyżką
keczupu i łączymy z majonezem.
inny można zrobić z czosnkiem przeciśniętym.
acia
misia53
acia spróbuj - mikser na duże obroty i w moment masz majonez
tylko niestety smak jego musisz mu sama nadać.
barbarka
Sarenka
jaceks