Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Majonez domowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Majonez domowy z jajka i oleju

Majonez domowy. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Majonez domowy.

 

  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka wody
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Majonez domowy.
Do wysokiego naczynia wbić jajko, dać sól, pieprz i miksować. Stopniowo cieniutkim strumyczkiem dolewać oleju nie przerywając miksowania. Gdy zacznie gęstnieć dodać musztardę do smaku, ocet oraz łyżkę lub dwie wody. Wciąż miksować i dolewać oleju. Gdy gęstość majonezu będzie odpowiednia przerwać miksowanie i doprawić do smaku.
Majonez domowy.
Gdy majonez zacznie gęstnieć, dodać musztarde oraz ocet.
Majonez domowy.
Do jajka dodać przyprawy i stopniowo dolewać oleju.

Tagi:

jajko jajka