Sposób przygotowania:
Makaron a'la carbonara
Nastawiamy wodę na makaron, solimy. Gdy się zagotuje, wrzucamy makaron i gotujemy al dente, odcedzamy.
Kroimy w paski boczek i podsmażamy go na patelni przez kilka minut, aż wytopi się trochę tłuszczu. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy na małym ogniu kilka minut.
Wlewamy do miski śmietanę, dodajemy żółtka. Mieszamy. Dodajemy starty parmezan i dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Mieszamy.
Wrzucamy ugotowany makaron na patelnię, podsmażamy przez chwilę, następnie wlewamy śmietanę i zdejmujemy z ognia, żeby jajka się nie ścięły. Mieszamy i podajemy.
Kroimy w paski boczek i podsmażamy go na patelni przez kilka minut, aż wytopi się trochę tłuszczu. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy na małym ogniu kilka minut.
Wlewamy do miski śmietanę, dodajemy żółtka. Mieszamy. Dodajemy starty parmezan i dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Mieszamy.
Wrzucamy ugotowany makaron na patelnię, podsmażamy przez chwilę, następnie wlewamy śmietanę i zdejmujemy z ognia, żeby jajka się nie ścięły. Mieszamy i podajemy.