Sposób przygotowania:
Spaghetti a la carbonaraMakaron ugotować kładąc go stopniowo do dużej ilości osolonego wrzątku uważając aby się nie połamał. Jajka wbić do miski, wymieszać z parmezanem doprawiając na ostro solą i pieprzem. Jednocześnie na dużej patelni rozgrzać margarynę, włożyć pokrajany w duża kostkę boczek i podsmażyć. Ugotowany makaron odcedzić, włożyć do boczku, dobrze wymieszać i natychmiast po zdjęciu z ognia wymieszać z przygotowaną masą jajeczną i posypać zieloną pietruszką. Spaghetti Carbonara podawać od razu po przyrządzeniu z surówką z pomidorów lub papryki i porów.
sandra200
Glumanda
2halina
gosia76
LegoJedi
edytaha
A może zauważyłeś, że to danie a la carbonara, czyli wariacja na temat oryginału? :)
LegoJedi
edytaha masz racje mea culpa
edytaha
:):)