Sposób przygotowania:
Makaron a'la carbonara
Makaron spaghetti ugotować na al dente w osolonej wodzie, makaron po ugotowaniu odcedzić. W jednym naczyniu, pojemniku połączyć razem śmietanę, oba jajka, sporą dawkę suszonej pietruszki i większą część startego, na grubych oczkach tarki, żółtego sera przygotowując w ten sposób sos. Wymieszany sos doprawić szczyptą soli ziołowej i pieprzu. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek posiekać i podsmażyć cebulę z czosnkiem na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek. Do zrumienionej cebuli z czosnkiem dodać pokrojony w kostkę boczek i pokrojone frankfurterki i całość podsmażać na niedużym ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy podsmażane z cebulą i czosnkiem wędliny się zarumienią, gdy się zadowalająco podsmażą dodać na patelnię ugotowany i odcedzony makaron spaghetti oraz wcześniej przygotowany śmietanowo - serowy sos jajeczny. Zamieszać wszystko i podgrzewać jeszcze przez chwilę obsypując całość na koniec odrobiną soli i pieprzu. W ten sposób przygotowany makaron nakładać do talerzy i posypywać z wierzchu resztkami startego żółtego sera i odrobiną suszonej natki pietruszki.