katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Boczek z serem i szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne mięsko na ciepło i na zimno. Na zimno dobre jest na kanapki i pokrojone można też podać na stół.

Boczek z serem i szynką

Składniki:

Boczek z serem i szynką

 

Sposób przygotowania:

Boczek z serem i szynką
Mięso myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy,rozcieramy ze solą i nacieramy mięso.Oprószamy pieprzem. Od środka boczek smarujemy musztardą.

Na boczku kładziemy plastry szynki a następnie sera. Zwijamy boczek dość ścisło w roladę i obwiązujemy nicią. Skrapiamy olejem i kładziemy mięso w naczyniu żaroodpornym.

Pieczemy ok 60 min w 190 stopniach polewając wytwarzającym się sosem.

Tagi:

mięso boczek