jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Makaron babuni

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Maślany makaron z dodatkiem aksamitnego twarożku:)

Makaron babuni

Składniki:

Makaron babuni

 

  • 25 dag makaronu drobnego (muszelki, rurki)
  • 25 dag twarogu
  • 3-4 łyżki masła
  • 100 ml śmietany kwaśnej
  • sól
  • pieprz
  • ewentualnie zioła

Sposób przygotowania:

Makaron babuni
Makaron ugotować z dodatkiem łyżki oleju. Odsączyć z wody. Twaróg rozdrobnić widelcem. Na małym ogniu rozpuścić masło w dużym rondlu i wrzucić ugotowany makaron, przemieszać, odstawić. Następnie do makaronu wrzucić rozdrobniony twaróg, śmietanę, przyprawić solą, pieprzem, ewentualnie ziołami i wymieszać.

Tagi:

makaron zioła