Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Makaron Cruelli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 45
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Spaghetti, na które każdy się skusi, każdemu zasmakuje. To nie prawda, że od makaronu się tyje. Patrząc na Włochów, którzy jedzą makaron a przecież wyglądają cudownie.

Makaron Cruelli

Składniki:

Makaron Cruelli

 

  • ½ kg fileta z indyka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 700 g passaty
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • Sól
  • 2 łyżeczki oregano
  • ½ łyżeczki tabasco
  • 10 dag płatków sera parmezan

Sposób przygotowania:

Makaron Cruelli

I

Makaron Cruelli
Przygotowanie mięsa, smazymy na rozgrzanym oleju.

1. Mięso myjemy, osuszamy, dzielimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.

2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

3. Czosnek obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanej oliwie. Do czosnku wsypujemy oregano.

4. Następnie dodajemy mięso, solimy i wlewamy tabasco. Mieszając mięso smażymy 10 minut.

II

Makaron Cruelli
Przygotowanie sosu

5. Po tym czasie wlewamy passatę, ketchup oraz jedną łyżkę wazową wody z makaronu.

III

Makaron Cruelli
Łączenie z makaronem

6. Na koniec sos mięsny łączymy z makaronem, wierzch posypujemy płatkami sera parmezan.

IV

7. Gotowe.

8. Smacznego.