Sposób przygotowania:
Makaron dla małż-onka małpy
W rondlu dusić obrane i pokrojone pomidory z dodatkiem oliwy z oliwek z roztartym ząbkiem czosnku.
W tym samym czasie, małże umyć i umieścić je w garnku z niewielką ilością wody, popieprzyć je obficie, pozostawić przykryte przez kilka minut na dużym ogniu.
Gdy małże się otworzą, usunąć je z muszli. Odcedzić sos powstały w ganku, w którym gotowaliśmy małże i dodać go do pomidorów. Wymieszać, dodać małże, doprawić pieprzem, pozostawić na małym ogniu.
W osolonej wodzie ugotować makaron, następnie zahartować go w zimnej wodzie.
Po osuszeniu makaronu, połączyć z małżami i sosem. Podgrzać i podawać posiekaną pietruszką
W tym samym czasie, małże umyć i umieścić je w garnku z niewielką ilością wody, popieprzyć je obficie, pozostawić przykryte przez kilka minut na dużym ogniu.
Gdy małże się otworzą, usunąć je z muszli. Odcedzić sos powstały w ganku, w którym gotowaliśmy małże i dodać go do pomidorów. Wymieszać, dodać małże, doprawić pieprzem, pozostawić na małym ogniu.
W osolonej wodzie ugotować makaron, następnie zahartować go w zimnej wodzie.
Po osuszeniu makaronu, połączyć z małżami i sosem. Podgrzać i podawać posiekaną pietruszką
IkaJ