Sposób przygotowania:
Makaron Eli z gulaszem mięsno winogronowymprzygotowanie składników
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dość dużą kostkę.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Winogrona oddzielić od łodygi i opłukać pod bieżącą wodą.
przygotowanie gulaszu
W głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać połowę mięsa i obsmażyć ze wszystkich stron.
Mięso wyjąć łyżką cedzakową do miski. Na patelnię wrzucić resztę mięsa i też obsmażyć.
przygotowanie gulaszu cd
Dodać mięso z miski, cebulę, czosnek, przyprawę do drobiu, odrobinę soli, pieprzu i smażyć razem aż cebula zmięknie.
przygotowanie gulaszu cd
Gulasz podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Do miękkiego mięsa dodać winogrona ( kilka odłożyć do dekoracji ) i jeszcze dusić razem około 5 minut.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i rozłożyć na talerzach.
Na środek talerzy wyłożyć gulasz i posypać świeżymi winogronami. Smacznego!
gusia1000