Sposób przygotowania:
Udka kurczaka pieczone z jabłkami
Udka kurczaka myjemy i osuszamy, przekładamy do miski i posypujemy przyprawą do kurczaka, mieszamy. Odstawiamy na 30 minut.
Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy na pół i posypujemy przyprawami. Cebulę obieramy z łusek, kroimy na małe kawałki.
Udka, jabłka i cebulę wkładamy do rękawa do pieczenia, zawiązujemy i pieczemy w temp. 180 stopni przez godzinę, wyjmujemy i rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze przez 15 minut.
Zawartość worka przekładamy do garnka, wyjmujemy udka i dolewamy wodę,zagotowujemy i blendujemy. Wkładamy udka do sosu i zagotowujemy.
Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy na pół i posypujemy przyprawami. Cebulę obieramy z łusek, kroimy na małe kawałki.
Udka, jabłka i cebulę wkładamy do rękawa do pieczenia, zawiązujemy i pieczemy w temp. 180 stopni przez godzinę, wyjmujemy i rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze przez 15 minut.
Zawartość worka przekładamy do garnka, wyjmujemy udka i dolewamy wodę,zagotowujemy i blendujemy. Wkładamy udka do sosu i zagotowujemy.