Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z makaronem ryżowym
Makaron przygotowuję według instrukcji na opakowaniu. Mięso kroję w kostkę. Robię marynat. Mięso marynuję w zalewie ok 2 godziny. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy z oliwek dodaję cebulę a następnie smażę ok 2 minuty. Dodaję mięso. Smażę ok 4 minuty.
Następnie dodaję ok 1 litra wody. Zmniejszam ogień i duszę ok 20 minut aż mięso będzie miękkie. Po upływie czasu dodaję 2 łyżki koncentratu pomidorowego oraz mieszaknę warzywną. Całość mieszam i duszę jeszcze ok 5-6 minut. Na makaron wylewam gorący gulasz.
Smacznego.
Następnie dodaję ok 1 litra wody. Zmniejszam ogień i duszę ok 20 minut aż mięso będzie miękkie. Po upływie czasu dodaję 2 łyżki koncentratu pomidorowego oraz mieszaknę warzywną. Całość mieszam i duszę jeszcze ok 5-6 minut. Na makaron wylewam gorący gulasz.
Smacznego.