Sposób przygotowania:
Pierogi z grzybami
Z mąki, oleju, soli i wody zagnieć elastyczne ciasto, gotowe odstaw na chwilę i zajmij się farszem.
Umyte i ograne grzyby pokrój w kostkę i podsmaż je na maśle a kiedy zmiękną i odparuje z nich nadmiar wody dodaj usmażoną oddzielnie cebulkę, całość dopraw solą i pieprzem. Przestudzone grzyby przesiekaj nożem po czym przełóż do miski i dodaj bułkę tartą.
Na krążki rozwałkowanego ciasta układaj porcje farszu i zlepiaj brzegi formując pierogi, gotowe gotuj w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną.
Umyte i ograne grzyby pokrój w kostkę i podsmaż je na maśle a kiedy zmiękną i odparuje z nich nadmiar wody dodaj usmażoną oddzielnie cebulkę, całość dopraw solą i pieprzem. Przestudzone grzyby przesiekaj nożem po czym przełóż do miski i dodaj bułkę tartą.
Na krążki rozwałkowanego ciasta układaj porcje farszu i zlepiaj brzegi formując pierogi, gotowe gotuj w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną.
SylaUla