Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Makaron jajeczny z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Makaron jajeczny z krewetkami

Makaron jajeczny z krewetkami

Składniki:

Makaron jajeczny z krewetkami

 

  • 50 dag drobnego makaronu jajecznego
  • 30 dag oczyszczonych krewetek
  • 1 żółta cebula, drobno posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • kilka liści kolendry, posiekanej
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku

 

Sposób przygotowania:

Makaron jajeczny z krewetkami

W woku smażymy cebulę, czosnek , następnie dodajemy kolendrę, paprykę, krewetki, sos sojowy, sok z cytryny i smażymy kilka minut. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, dodajemy do krewetek i mieszamy razem.