Sposób przygotowania:
Makaron MIęsno-warzywny na słodko-kwaśno
Mięso pokroić w drobną kostkę, skropić sosem sojowym, oprószyć cynamonem i wstawić do lodówki na godzinę. Marchew pokroić w kostkę, papryki w kawałki, dymkę na paski. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso ze wszystkich stron i przekładamy do rondelka z roztopioną kostką bulionową i dusimy . Na patelnię, na której podsmażaliśmy mięso wkładamy pokrojone warzywa i również podsmażamy, po 5 min. dodajemy do mięsa i razem dusimy. Gdy wszystko jest już miękkie dodajemy 2 łyżki ketchupu, imbir, sól, odrobinę cukru i podlewamy resztą wina i octem winnym. Makaron (wstążki) gotujmy w osolonej wodzie najlepiej al dente. Wszystko przekładamy do miski i razem mieszamy. Wierzch posypujemy startym serem i posiekaną bardzo drobno pietruszką. SMACZNEGO
misia53