Sposób przygotowania:
Makaron na czerwono
Makron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy go na sicie. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Paprykę czerwona myjemy i usuwamy gniazdo nasienne, Na patelni na maśle ok 1 łyżeczka podsmażamy piórka cebuli z dodatkiem pokrojonej w paski czerwonej papryki. Pierś z kurczaka kroimy w kawałki kropimy sosem sojowym ostawiamy do lodówki na 15 min. Następnie dodajemy na patelnię do papryki i cebuli. Gdy papryka i cebula zmiękną a kurczak podsmaży się dodajemy pomidory z puszki. Mieszamy doprawiamy solą ,bazylią. Dodajemy makaron i łyżkę ketchupu -mieszamy. Doprawiamy pieprzem świeżo mielonym , dodajemy natkę pietruszki grubo pokrojoną. Podajemy