kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Makaron na miętowo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron na miętowo, makaron na miętowo, makaron na miętowo

Makaron na miętowo

Składniki:

Makaron na miętowo

 

  • 1 opakowanie makaronu
  • 150 ml śmietany 22%
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 10 listków świeżej mięty
  • pół szklanki wywaru z warzyw
  • 30 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 jajko
  • 5 dag oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron na miętowo
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Miętę posiekać. Połowę posiekanej mięty wymieszać z mięsem, przyprawami i jajkiem. Zwilżyć dłonie i z masy ukształtować małe pulpeciki. Usmażyć je na rozgrzanej oliwie. Wyjąć. Na patelnię wlać śmietanę. Mieszając, stopniowo wlewać wywar z warzyw. Wsypać pozostałą miętę. Przyprawić. Do sosu włożyć mięsne kulki. Podgrzać. Wymieszać z odsączonym makaronem. Od razu podawać.