gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Makaron na patelni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo dobre danie, polecam serdecznie

Makaron na patelni

Składniki:

Makaron na patelni

 

  • 6 wstążek makaronu Tagliatelle
  • pół kostki serka topionego szczypiorkowego
  • kilka łyżek oleju Wielkopolskiego
  • pół cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • bazylia
  • kolendra
  • ser żółty

Sposób przygotowania:

Makaron na patelni
Rozgrzać olej na patelni. Cebulę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć cebulę i czosnek na patelni. Dodać serek topiony i roztopić na patelni. Dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić. Mieszać cały czas energicznie. Między czasie makaron ugotować w osolonej wodzie "al dente". Makaron przełożyć na patelnię z sosem. Dokładnie wymieszać, aż makaron się zabarwi. Przełożyć na talerze. Posypać startym serem żółtym. Przyprawić kolendrą i bazylią w proszku.

Tagi:

makaron sery ser